hej

Jag genomgår någon slags uttråkningskris och jag är skittrött på mig själv och nästan allt annat också. Jag är så tråkig att jag tråkar ut mig själv. Det där är inte ett pinsamt uruselt försök på standup-komik, det är blott en bister sanning. Har laddat ner ett dagboksprogram för att skriva på datorn utan prestationspress, för att samla tankarna et.c., (skriver jag för hand blir jag bara irriterad på hur slarvig min handstil blivit) men jag har hittills bara klagat. Igår skulle jag skriva om något positivt och sen blev det bara "Så går det inte till. Så händer det inte. Inte i mitt liv. I mitt liv är de stora ögonblickena de jag missar." — happ. Fjortis much?

Men de säger att man ska ta tillvara på småsakerna för det är de som gör helheten, och idag blev jag helt patetiskt och överdrivet och obefogat JÄTTEmallig över det faktumet att vår buskdracena ska blomma igen för tredje gången. Buskdracenan! Busk-"almost never flowers as houseplants"-dracenan, som jag köpte åt Jim då när vi nyligen blivit ett par, och som nu ska blomma för tredje gången, med blomma nummer TRE, FYRA, FEM OCH SEX. Fyra knoppar!* Jag vet inte hur det har gått till men tydligen trivs den otroligt bra där den står.


Jånä. Här frodas det.

* FEM KNOPPAR! Hittade ännu en till nästa dag gömd under ett blad.
linnea p.
11.04.2013 kl. 23:36

an extreme case of the mondays

Igår kväll satt jag här och frös, saknade varmare väder, och redigerade bilder från sensommaren. Som t.ex. de här två av nån spirea-art. Trots missnöjet med årstiden så kände jag mig ändå ganska tillfreds — tidigare på kvällen hade jag Funnit Inspiration för en sak jag ska göra i vår/sommar som kanske t.o.m. kan klassas som Konst, så det får ni kanske se då. Känner mig väldigt laddad inför det, retar mig att det inte är möjligt att ta itu med det ännu, oroar mig att jag ska min vana trogen mest tycka att det är kul att planera och påbörja projekt och sen lämna dem vind för våg och utan fullbordan.

Jag hade även äntligen igår publicerat det sista inlägget till Blemma för den här månaden och det var en utomordentlig lättnad att inte behöva tänka på det igen på en stund, efter att varje dag under de senaste två veckorna varit tvungen att göra det. Vilket kanske inte låter som mycket men det känns som det för mig. Vår organiseringsförmåga på redaktionen har varit relativt försvunnen den här gången och det har blivit tungt i längden. Det har gått, men jag har varje dag vaknat och somnat med den där blä-iga känslan, och det har varit svårt att hitta det som är roligt i det, eller, det har tagit länge att komma dit. Så till och med idag då jag vaknade så mös jag lite extra över tanken att jag har Blemma-paus, änt-satans-ligen. Och så får jag veta att sajten ligger nere, så ännu måste jag tänka på det. Blir så arg och trött och less. Vill bara... ja, jag vet inte. Sova i tjugofyra timmar och vakna till att problemet magiskt har löst sig själv, typ, det skulle vara helt jättetrevligt.

Hej och välkomna till gnällbloggen. Idag är jag butter, fast jag stigit upp på den rättaste foten av vad jag gjort på länge. Men nu just, efter att jag mejlat för att försöka reda ut det, finns det inget jag kan göra ändå, vilket jag alldeles precis nu på samma gång jag skrev den meningen först fattade, så det är skönt. Det är bortom min kontroll just nu och det är därmed helt onödigt att jag sitter här och surar. Skrev mer gnäll här men det har jag raderat. Tänker att den aktionen får symbolisera vad jag även ska göra med mina tankar. Nu släpper jag det.

Ska googla på fina bilder och söta, glada djur istället. T.ex. quokkan.

linnea p.
11.03.2013 kl. 16:28

sammetslent

Sammetslena saker har varit ett ständigt återkommande tema på sistone. Här är några exempel på hur:


Caspian. (Som börjat återfå lite av sin brunskiftande sommarpäls.)


Halsringningen kring dagens loppade dödsätarklänning.


Esmeralda. (Som ofta sover med munnen öppen nu för tiden.)


Lördagens loppade korta kjol och den plommonlila långkjolen som snällaste finaste karamEllen hittat åt mig och blev min på lördag kväll.


Couscous. (Som har varit i slagsmål och blivit klöst riktigt nära ögat, stackarn.)

Ska skriva ett riktigt inlägg nån dag men energin tryter. Gör annat, träffar kompisar, kramar katter, lever loppan (alltså: går på loppisar), och sånt. Borde skriva klart en ledare eller något relativt snarlikt en sådan till Blemma med temat rymd, men enda jag kan tänka angående rymd för stunden är att det tycks finnas mycket av det i mitt huvud just nu. I rymden kan ingen höra dig skrika, så sägs det, men i mitt tankemaskineri är jag ganska säker på att man hör ett eko.

linnea p.
26.02.2013 kl. 23:56

zoologi med linnea

Som ni kanske vet så är jag ett stort fan av fauna, och nu tänkte jag ta med er på en liten grundläggande lektion i igenkänning av diverse djurarter.
 
Katt, såklart. En sån känner man igen på t.ex. dess trekantiga öron och överlägsna, ofta hånfulla, blick.
 
Här har vi en elefant, urless på de flesta minnen den aldrig kommer glömma. Utöver dess välkänt evighetslånga minne så är dess mest framträdande kännetecken snabeln.
 
Hjort. I strålkastarskenet. Den är typ brun och har horn jag vet inte.
 
Pussmunnad akvariefisk. Känns igen på att den bor i en glaslåda fylld med vatten men drunknar inte för det. Alltså är fiskar kunniga inom trollkonst, vilket för oss vidare till den snyggaste av dem alla...
 
Marulk! A.k.a. Voldemört.
linnea p.
23.01.2013 kl. 11:47

våra vanligaste växter och djur

I födelsedagspresent fick jag en av mina favoritböcker av mina föräldrar, Bra Böckers naturhandbok Våra djur och växter, eller så som den hänvisas till hemma hos oss "Våra vanligaste växter och djur". (Trots det är den nog väldigt innehållsrik!) En välanvänd och sliten kopia har funnits i bokhyllan där hem-hemma så länge jag kan minnas och nu har jag en egen (betydligt mindre sliten) här hos mig också. I den finns bland annat fladdermöss som skrämmer harar:
 
 
Och mardrömskräket som jag alltid som liten tyckte var så jäkla äckligt:
 
 
Idag märkte jag att djuret som går under namnet spökmärla till på köpet heter Caprella linearis på latin. Nästan namne. Blev äcklad. Sen googlade jag lite på det och så började jag vänja mig vid dess utseende och nu tycker jag att det är lite halvgulligt nästan... men man vill kanske inte direkt gosa med det ändå eller råka på det när man är ute och simmar. Men jag grips definitivt inte längre av panikäckel av att se på bilden av det, så som jag brukade förr. Blir inte äcklad alls, faktiskt! Utveckling, wow.
linnea p.
22.01.2013 kl. 15:42

hemma hos ellens

Jag hälsade på hos Ellens igår, här är lite bilder därifrån — 
 

Viola som jag inte träffat innan, men jag tror vi blev ganska bra kompisar.


Kantele, måste vara bland de lugnaste katter jag någonsin träffat.


Vi drack te ur stora fina koppar, Viola var nyfiken och Ellen förmyndande. Jag är väldigt missnöjd med den där första bilden här ur ett fotografiskt perspektiv (den är sned och skitfult beskuren) men jag gillar ljuset som stjärnan kastar på väggarna, hade inte ens märkt det IRL utan såg det först när jag kollade på bilden.
 
Ellen hade köpt en Dymo-maskin tidigare på dagen och hade redan fyndigt pyntat till det i lägenhet. Som t.ex. lumos på strömbrytaren till lampan — hur sjukt bra är inte det då? Jag sa att jag skulle ta en bild och blogga om det så att alla skulle hänföras av hennes genialitet, och jag håller mitt löfte som ni ser. Hon dymade sen ut en Blemma 4-ever-remsa åt mig och så fick jag en bok (Den hemliga historien av Donna Tartt) också, bara sådär!
 
Imorgon ska jag åka tillbaka till Vasa, jag har varit här i Katternö i vad som känns som två månader nu men det är nog bara ca två veckor. Länge det med.
linnea p.
06.01.2013 kl. 23:06

13

Alltid när jag inte har bloggat på en tid och jag ändå gjort grejer (firat jul, födelsedag och nyår t.ex.) så känns det som att det blir FÖR MYCKET och jag får ingen ordning på någonting och vet inte var jag ska börja. Men jag ska försöka beta av lite i taget. Så här är då en av många misslyckade bilder från igår då jag försökte spraka in 2013:
 
Har tillbringat både idag och igår i en dvala, gårdagen av uppenbara orsaker och idag för att jag var uppe hela natten och tittade på tv-serier, sådär som det blir då man sover en hel dag. Det börjar bli ganska tråkigt och det har varit en slö start på det här året men det känns okej. Känns som att jag inte ändå skulle kunna aktivera mig även om jag försökte så det här att tillbringa dagen i sängen med en kaffekopp och helst en katt också duger helt fint i nuet.
 
På tal om det, såhär tillbringade jag kvällen på min födis:
Med två av mina favoritvarelser, alltså Esmeralda och Jim, vi tittade på How to Train Your Dragon som jag blev väldans förtjust i och t.o.m. Esmis tycktes vara fascinerad. (Hon har börjat se på tv på sistone, det är kul!) Den tycker jag att man mycket väl kan se!

 

linnea p.
02.01.2013 kl. 20:50

blomvetare efterlyses

 
Vår lilla aukubaplanta (är ganska säker på att den är en Aucuba japonica variegata, men jag har tappat bort lappen) som brukar må väldigt illa för det mesta fick en energikick helt plötsligt och blommade. Eller, jag vet inte riktigt vad det där är? Internet säger att den ska blomma med små mörklila kronblad men där skjöt inga sådana ut, den skjöt istället ut små ljusgula spröt i små knippen och sen sipprade en vätska ut i varje knippe som lämnade där i droppform, och så stannade den i ett par dagar tills spröten började vissna. Dropparna, som jag antar att är nektar, blev lite större under varje dag av blomningsperioden och finns ännu kvar där fastän spröten har skrumpnat ganska ordentligt. Vad handlar det om? Varför gjorde den sådär?
linnea p.
14.12.2012 kl. 13:29

femtio ord för snö 
Kate Bush & Stephen Fry - 50 Words for Snow

På jakt efter säsongenlig musik som inte innehåller en massa tinglande bjällror och kristna budskap så kom jag på att tänka på Kate Bush skiva 50 Words for Snow som släpptes 2011. Hade inte lyssnat på den innan, bara hört nån låt och inte varit på rätt humör då så det gled förbi mig. Tänkte ändå att den borde vara en bra vintrig kandidat. Och ja. Jag är helt kär i titelspåret nu. Kate Bush och Stephen Fry spelar in ganska experimentell musik med lite psykadeliska 70-tals-vibbar — kan det bli bättre?
 
1 drifting / 2 twisting / 3 whiteout / 4 blackbird braille / 5 Wenceslasaire / 6 avalanche  / Come on man, you've got 44 to go, / Come on man, you've got 44 to go. / Come on man, you've got 44 to go,  / Come on man, you've got 44 to go. / 7 swans-a-melting / 8 deamondi-pavlova / 9 eiderfalls / 10 Santanyeroofdikov / 11 stellatundra  / 12 hunter's dream / 13 faloop'njoompoola / 14 zebranivem / 15 spangladasha / 16 albadune  / 17 hironocrashka / 18 hooded-wept / Come on Joe, you've got 32 to go, / Come on Joe, you've got 32 to go.  / Come on now, you've got 32 to go, / Come on now, you've got 32 to go.  / Don't you know it's not just the Eskimo. / Let me hear your 50 words for snow. / 19 phlegm de neige / 20 mountainsob / 21 anklebreaker  / 22 erase-o-dust / 23 shnamistoflopp'n / 24 terrablizza / 25 whirlissimo / 26 vanilla swarm / 27 icyskidski  / 28 robber's veil / Come on Joe, just 22 to go, / Come on Joe, just 22 to go. / Come on Joe, just you and the Eskimos,  / Come on now, just 22 to go./   Come on now, just 22 to go, / Let me hear your 50 words for snow. / 29 creaky-creaky / 30 psychohail / 31 whippoccino / 32 shimmerglisten / 33 Zhivagodamarbletash / 34 sorbetdeluge  / 35 sleetspoot'n / 36 melt-o-blast / 37 slipperella / 38 boomerangablanca / 39 groundberry down  / 40 meringuerpeaks / 41 crème-bouffant / 42 peDtaH 'ej chIS qo' / 43 deep'nhidden / 44 bad for trains  / 45 shovelcrusted / 46 anechoic / 47 blown from polar fur / 48 vanishing world / 49 mistraldespair / 50 snow
linnea p.
03.12.2012 kl. 04:27

oktober enligt mobilen

Det var ju det här med månatliga mobilbildsgenomgångar, hade tänkt göra det till en återkommande grej men så är det plötsligt nästan december redan och ingen skymt av oktober-utviket har synts till. Bättre sent än aldrig brukar folk säga och jag tänker ungefär tja, varför inte, lika bra sent då än aldrig. Så här är lite oktober —


2 OKTOBER - Månaden började ruggigt, men så hör ju också den där blöta grå väderleken till oktober så ingen var förvånad.


4 OKTOBER - Jag försökte fixa lite Halloween-feelis till en Blemma-bild men sen använde jag inte den här ändå, tyckte det såg så töntigt ut då jag stod hukad. Tycker jag fortfarande men det är känns helt okej att posta den då man ändå kan säga att man tycker att det ser töntigt ut, det hade det inte funnits plats för på Blemma. Såatte. Cool story, sis.


6 OKTOBER - Det var egentligen det där trädet som jag skulle föreviga, det såg så fint ut för det föll en strimma sol på det och det såg så guldigt ut mot den gula husväggen, men... eh, ja. Orkade inte gå över vägen, vi skulle åt ett annat håll.


6 OKTOBER - Vi körde in på en extremt höstig återvändsgränd. Trevligt område. Runtomkring var det bara grått och hemskt men där var det färg och solsken.


8 OKTOBER - Mörkret gjorde sitt bästa för att sluka precis allt på väg från den ena affären i Vöråstan som hade öppet sent på kvällen.


9 OKTOBER - Jag laddade äntligen film i min Halina Paulette Electric och sökte upp en manual på nätet som jag bl.a. kikade på genom Halinan. Insåg när jag gick igenom de här bilderna att jag har ju inte ens fotat en endaste bild tror jag på den där rullen ännu! Oops. Jag som hade planer på att föreviga "höstguldet" eller nåt annat lika puttenuttigt och äckligt.


11 & 12 OKTOBER - Jag köpte ett nytt läppstift på Gina Tricot och jag tänkte att nya läppstift ska man föreviga, och dagen efter kortade jag av en stickad tröja och jag tänkte att det ska man också föreviga fast man är osminkad.


13 OKTOBER - Vi körde till Smedsby en bit utanför stan för att hälsa på Jims bror Tom i hans nya hus, såhär såg det ut på vissa ställen på gården.


13 OKTOBER - Huset ifråga. Heh heh nä, det är en lekstuga som stod på gården. Men på bilden till höger ser man i alla fall lite av husväggen. Wow.


13 OKTOBER - Kikade in genom lekstugans fönster, där vilade en snel hest. En kephest.


13 OKTOBER - Inne i det riktiga huset gick vi upp till andra våningen och där satt Jim vid fönstret och sen också en av Toms nya katter, Olga.


13 OKTOBER - Vanity, thy name is Olga.


13 OKTOBER - Igen samma katt för hon var lättast att få kontakt med. För den som undrar så kan jag berätta att rasen är alltså Sibirisk.


13 OKTOBER - Och så resten av kattfamiljen, Hiawatha som har varit med en tid redan och så Olgas syster Piggy (?!) som var väldans skygg förutom just då jag tog bilden då hon antagligen bara var för trött för att bry sig.


17 OKTOBER - Testkörde ett provisoriskt svart läppstift, har ännu inte fått tag på ett så det här är svart kajal och mörklila läppstift. Tyvärr ganska kletigt och kändes inte så säkert.


18 OKTOBER - Försökte föreviga den där lampskärmen koftan som jag skrev om i mitt förrförra inlägg, gick inte alltför bra.


26 OKTOBER - Första snön hade fallit dagen innan och den överraskade med att stanna i flera dagar, men nu är den dock borta. Sen vet jag inte om jag nånsin berättat det med alltså vi bor ju då ganska nära Lady Lovely Locks. (Innan ni protesterar här nu så jag menar HALLÅ tänk på att den där ena bilden är tecknad, konstnärlig frihet och försköning och allt det!)


27 OKTOBER - Först måste jag bara klargöra att de här bilderna togs kvart över nio en lördagsmorgon! Vet inte hur det gick till. Vi hade t.o.m. varit vakna länge, vi väntade på att affärerna skulle öppna. Fattar inte. Vi råkade matcha, förresten, men det syns ju inte. Mitt bälte är samma gröna färg som Jims jacka.


27 OKTOBER - Fortsättningsvis på väg till affären, ute på vår gård.


27 OKTOBER - Jag handlade bl.a. avokado, eller så som den numera heter: Magical fruit of my dreams. För en tid sen stod jag i köket och skar upp en och då kom jag på mig själv med att hänfört mummelviska just det där "Magical fruit of my dreeeaaaams", inte helt olikt Gollum. Ok, hjärna. Sen denna gång som hamnade på bild så åt jag den magiska drömfrukten i tjocka skivor på rostat bröd, på ett lager med Philadelphia-ost som i sin tur befann sig ovanpå smör som smält, och allra överst ströddes örtsalt på. Nam! Nu blev jag hungrig.


27 OKTOBER - Senare förvandlades vi till deppade, tragiska True Blood-vampyrer och Jim såg extra vandöd ut där han powernappade på soffan. Sen åkte vi iväg på examenskalas som vi valt att tolka som sammanslagen Halloweenfest. Och sen resterande dagar av månaden så blev det inga bilder tagna!

linnea p.
22.11.2012 kl. 03:12